Evde Meyve Yağı Yapımı
Meyveler lezzetinin yanı sıra vücuda faydaları bakımından da ön plana çıkan nimetlerdir. Alternatif tıp konusunda oldukça fazla kullanılan meyvelerden pek çoğu başlı başına bir ilaç niteliğini taşır. Çoğunun yağı da üretilir. Örneğin;
- Kaysının şaşırtan faydaları başında tırnak bakımına yararı gelir. Kırılma-soyulma engelleyici olup, sağlıklı bir görünüm sağlar.
- Meyve yağlarından Hindistan cevizi yağı da öneme sahiptir. Makyaj temizliği konusunda uzman olan meyve yağı, kötü koku gidermede de etkilidir.
- Uykusuzların ve yorgun hissedenlerin ilacı limon yağı damlalarıdır. Bir parça pamuğa damlatarak koklanmalıdır.
- Böğürtlen yağı canlandırıcı bir tonik hüviyetindedir. Bir çay bardağı suya 2-3 damla damlatılarak yüze tatbik edilmesi gerekir.
Mucizevi Meyve Yağları
Her meyvenin kendisi kadar yağı da faydalı. Örneklerimize devam etmek gerekirse;
- Muhteşem kokusu ve harika tadı ile iştah kabartan çilekten elde edilen çilek yağı vazeline birkaç damla damlatılarak ayağa sürülürse güzel bir kişisel bakım ürünü ve rahatlatıcı iksir olur.
- Avokado yağı ise bütün cilt türlerine tatbik edilebilen bir özelliğe sahiptir. Nemlendirici olarak ideal seçim olan avokado yağının faydaları kolajen üretimini arttırmak ve yaşlanmayı geciktirme etkisidir. Pek çok inorganik kozmetik ürününden bile fazla tesire sahiptir.
- İçerdiği C, B ve E vitaminlerinin yanı sıra portakal yağı faydaları vücuttaki iç ve dış iltihaplara karşı etkili çözüm olmasıyla sınırlı değildir. Ayrıca vücuttaki toksinleri atar, sindirim sistemine yardımcı olur.
Evde Meyve Yağı Yapımı
Meyve yağı yapımı konusunda en çok yardım alınacak ürün elbette zeytinyağıdır. Bu mucizevi ürün elbette doğal olmalıdır. Soğuk sıkım ya da sızma olanı kullanılmalıdır. Kendi meyve yağınızı oluşturmanız için;
- Kapaklı bir kavanoz
- Koyu renkte kapaklı bir cam şişe
- Bitkiden bir birim
- İki birim zeytinyağı
gerekiyor. Öncelikle meyvelerin yıkanması elzemdir. Kağıt havlu yardımıyla bütün olarak kurulanmalıdır. Meyve ağırlığının iki katı zeytinyağı temin edilmelidir. Meyve kapaklı cam kavanoza alınır. Kapağı kapatılarak bol güneş gören bir yerde 1 ay boyunca bekletilir. Bekletilirken bir hafta ara ile çalkalanır. 1 ayın ardından kapak açılarak içindekiler tülbentten geçirilir. Diri kalanlar yine tülbentte sıkılır. Bu yağ, ışık geçirmeyen koyu ve kapaklı cam şişeye konulur. Buzdolabında veya yakın serinlik veren bir yere alınır.
Fenomenblog olarak sağlıklı günler dileriz.