Zencefil Zerdeçal Tarçın Kış Çayı
Güzel bir yazı geride bırakıp sonbahar aylarında bulunduğumuz şu günlerde değişen mevsime bağlı olarak mevsim rahatsızlıkları yaşanmakta ve buna çareler aranmaktadır. Kimi herbal yani bitkisel çözümler ararken kimileri de derhal doktora başvurmakta. Bu konuda hazırlanan çaylar hem tadı hem de şifalı olmaları yönüyle oldukça fazla tercih edilmektedir. Konu kış çayı olunca akla gelen tariflerden birisi de zencefil zerdeçal tarçın kış çayı olarak karşımıza çıkmaktadır. Sadece hastalanınca değil, hastalığa karşı bir önlem olarak da bu çay tüketilebilmektedir. Bağışıklığı güçlendirmek hastalıklarla mücadelede önemli bir yöntem olarak kabul ediliyor. Her yaştan insan için bu şekilde bünyeyi güçlendirmek mümkün.
Zencefil Zerdeçal Tarçın Çayının Faydaları
Her yaştan insana uygun bir çay olan zencefil zerdeçal çayı soğuk sonbahar ve kış ayları için iç ısıtan bir tariftir. Rahatlatıcı etkisiyle daha sakin hissetmeye sevk eden bu çayın içeriğini aktarlardan tedarik edebilirsiniz. Çay farklı içeriklerle zenginleştirilebilir. Damak tadına göre diğer faydalı bitkilerle pekala karışımlar yapılabilir. Görsel açıdan da iştah kabartması için bu yola başvurulabilir. Sağlıklı kilo vermek isteyenlere tavsiye edilen en önemli besinlerden biri de bu tür içeceklerdir. Uzmanlar bu şekilde hazırlanan içeceklere şeker katılmamasını önermektedir. Öte yandan limon katılması halinde soğuk algınlığına ve sağlıklı zayıflamaya yönelik yararları ön plana çıkmaktadır. Şimdi harika bir zencefil zerdeçal çayı için gerekli malzemeleri sıralayalım.
Zencefil Zerdeçal Tarçın Çayı İçin Gerekli Malzemeler
- 1 tatlı kaşığı kadar kök veya toz zencefil
- 1 tatlı kaşığı kadar çubuk toz veya tarçın
- 1 tatlı kaşığı kadar kök veya toz zerdeçal
- 1 miktar şeker
- 1 miktar sıcak su (kaynar)
- Limon dilimleri
Zencefil Zerdeçal Tarçın Çayı Hazırlanışı
Toz malzemeler yerine kök malzemeler tercih edenler mutlaka bol su ile kökleri yıkamakla işe başlamalıdır. Ardından bir çaydanlığa bir miktar su konulmak suretiyle ocağın altı açılır. Su kaynadığında zerdeçal, çubuk tarçın ve zencefil içine atılır. Çay pişmeye başlayınca bulanıklık ve ağızda toz tanecikleri yaşanmaması için doğal halinde yani kök olarak kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Saydığımız maddeler kaynadıktan sonra 20 dakika kadar demlenmeye bırakılır. Rengi hoş bir hale gelene kadar dinlenince içine limon dilimleri katılır. İki dakika kadar bu şekilde bırakıldıktan sonra servis edilmeye başlanabilir.
Fenomen Blog olarak hastalıksız bir kış mevsimi diliyoruz.